arrow_back
menu
Digizorg: een digitaal platform vanuit het hart van de zorg
Digizorg: een digitaal platform vanuit het hart van de zorg
place
Zaal 0.11 Cape Town
schedule
18/04 om 14:30 - 15:15

- Digizorg: een digitaal platform vanuit het hart van de zorg
In 2019 kreeg Merel Backers op 28-jarige leeftijd de diagnose borstkanker, wat haar dagelijks leven transformeerde in een reeks ziekenhuisafspraken en behandelingen. Vanuit haar professionele achtergrond als digitaal ontwerper gebruikte ze deze ervaring om een patiëntenapp te ontwerpen die patiënten helpt bij het beheren van hun zorgtraject.

Dit initiatief groeide uit tot Digizorg, een digitaal platform dat zowel patiënten als zorgverleners digitale ondersteuning biedt. Momenteel werkt Merel samen met zorgprofessionals en IT-experts aan de verdere ontwikkeling en uitbreiding van Digizorg, dat al wordt gesteund door 29 zorginstellingen in de regio Rijnmond.

Digizorg is meer dan alleen een platform: het is een beweging vanuit het hart van de zorg. Het is een stap naar een soepele, efficiënte en geïntegreerde gezondheidszorg gedreven door welzijn, niet door winst. Het verhaal van Digizorg vertegenwoordigt de synergie tussen patiëntervaring, zorgexpertise en technologische innovatie.

In deze sessie wordt het verhaal van Digizorg verteld vanuit het perspectief van de patiënt, zorgverlener en IT-specialist.
Spreker: Merel Backers, Cox van de Weg, Aart-Jan Boor


star_outline
star_outline
star_outline
star_outline
star_outline
Beoordelen (inloggen vereist)